Meny
27.08.2021

100 år gamle dampkraftverk forvandlet til et unikt hotellkonsept

Det tidligere dampkraftverket er en elegant murbygning som ligger ved bredden av innsjøen Mälaren i Västerås. I dag er det ikke bare en turistattraksjon, det er en destinasjon.


Det tidligere dampkraftverket er en elegant murbygning som ligger ved bredden av innsjøen Mälaren i Västerås. Før i tiden var anlegget en av Sveriges største energileverandører. Deretter stod det lenge ubrukt - inntil et par visjonærer så en annen type energi i bygningen. I dag er det ikke bare en turistattraksjon, det er en destinasjon.
   Det var ingen selvfølge at denne vakre og unike mursteinsbygningen skulle bli et hotell. Like før bygget skulle selges til et større byggefirma med helt andre planer, ble den beskyttet som et kulturhistorisk minnesmerke med K-merket. Bygningen må derfor bevares med sin historiske opprinnelse. De tidligere fremtidsplanene for stedet fikk ny fart i 2017, og da med visjonen om å omdanne dampkraftverket til en destinasjon. Det ble en utfordring fordi K-merket betydde at mange retningslinjer måtte følges. Konverteringen var imidlertid en suksess. Hotellet er en perfekt blanding av rå industriell følelse som møter romantiske vibrasjoner i form av tekstiler, glass og tre. I 2019 bygde hotellet en vinterhage med utsikt over vannet. Utfordringen var å bygge slik at denne kan fjernes fra bygningen hvis nødvendig, i henhold til reglene for K-merking. Steam Hotel har vokst i stort tempo de siste årene. Det samme har byen Västerås. Hotellet har blitt en destinasjon i byen som folk reiser langveis fra for å besøke. Med en stor attraksjon som Steam Hotel har Västerås de siste årene blitt rangert som en av Sveriges topp ti sommerbyer.
   ”Steam Hotel er en destinasjon og ikke bare et hotell. Du kan delta på alle slags aktiviteter som ekesempelvis forskjellige typer arrangementer, gå på kino, lytte til musikk, oppleve et fantastisk pool club, bade og spise god mat. Dette er et sted med mange alternativer”, sier Felix Fuchs, VD på Steam Hotel.
   Hotellet med sine 18 etasjer tilbyr stort sett alt, og kan karakteriseres som en one-stop-shop for gode opplevelser. I øverste etasje kan du besøke en av restaurantene, og derfra har du en milevid utsikt over Mälaren. Alle de 264 hotellrommene er innredet og designet i eklektisk stil. Forvent en kul og overraskende kombinasjon av murstein, rosa vegger og mørke fløyelssofaer.
   "Jag er så glad jeg jobber på et sted der vi og eierne drives av lidenskap for å skape et morsomt sted å være, og samtidig har det gøy!” sier Felix Fuchs.
   Felix, som selv har bodd over hele verden, er en som har vendt tilbake til byen. Han kommer fra en kommersiell bakgrunn, men er drevet av å gjøre det som er annerledes. Mye har skjedd med hotellet de siste årene. Energi er kjernen i konseptet, og det er er spennende å se hvordan denne destinasjonen vil utvikle seg.
   ”Da Steam åpnet var vi egentlig ikke forberedt på den umiddelbare responsen vi fikk. Raskt var belegget på 90%, og det første året hadde vi 130 000 gjester”, sier Felix. Belegget holder seg, og viser at hotellet er attraktivt. Denne høsten satses det ekstra på eventer, og et nytt konsept kalt Grand Event lanseres. Hotellet får besøk av etablerte artister som Danny Saucedo, Petter Alexis og Petra Marklund.
   ”Vi er veldig entusiastiske og gleder oss til fremtiden, og samtidig veldig glade for at vi har klart å beholde nesten alle ansatte til tross for pandemien som har vært tøff for alle i bransjen”, sier Felix. Til tross for 1,5 år med begrensninger har tiden også skapt rom for nye idéer og en drivkraft for å utvikle destinasjonen. “Vi investerer i aktiviteter som kino, karaokerom og golfsimulator, for å nevne noe. Jeg tror dette er ganske unikt å finne på et hotell i Sverige”, avslutter Felix.
   Steam Hotell er absolutt et sted for alle, og har noe for enhver smak. Uansett årstid er dette stedet vel verdt et besøk, for å oppleve stedets ”puls” eller kanskje for litt fred og ro foran den store og koselige knitrende peisen i lobbyen.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no