Meny
23.02.2023

Vestre presenter avfallsbeholderen Hill av Morten&Jonas

Vestre presenterer sitt nyeste bidrag til et renere bymiljø: avfallsbeholderen Hill. Den er like funksjonell som den er estetisk tiltalende. Dette Vestres første samarbeid med designduoen Morten&Jonas.

Hill er både funksjonell og estetisk tiltalende.

Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim er designerne bak et av Norges mest anerkjente designstudioer, med en lang rekke vellykkede produkter og samarbeider i porteføljen.

- Vi har lenge diskutert et samarbeid med Vestre, og det føles fantastisk at det nå endelig ble noe av det. Og vi er svært fornøyde både med samarbeidet og produktet, sier Morten Skjærpe Knarrum.

En avfallsbeholder kan høres ut som et veldig enkelt produkt, en gjenstand som bare har ett formål. Samtidig har den en fremtredende og synlig rolle i miljøene den plasseres i. Og i likhet med for eksempel utebenker skal den være i disse miljøene lenge. Derfor ønsket designerne å skape en avfallsbeholder som også var pen å se på.

- Vi ønsket selvsagt å skape en funksjonell avfallsbeholder, men samtidig måtte den ha karakter og personlighet som kunne smelte sammen med funksjonen, sier Morten Skjærpe Knarrum.

Hill er laget av varmforsinket, pulverlakkert svensk stål. Som alltid tilbyr Vestre livstidsgaranti mot rust. Siden kjøperne fritt kan velge blant de 200 forskjellige RAL-fargene Vestre tilbyr, kan Hill enkelt tilpasses et hvilket som helst miljø.

- Et ekstra designelement som landskapsarkitekter kan leke med, er at selve dunken og toppen er helt adskilt fra hverandre. Dermed kan de ha forskjellige farger og skape morsomme kontraster og effekter, sier Morten Skjærpe Knarrum.

For alle typer produkter som skal brukes til avfallshåndtering, er det mange funksjonelle krav man må ta hensyn til. Det må være enkelt å kaste søppel i dem, og det må være lett for renovatører å tømme dem. I likhet med andre avfallsbeholdere fra Vestre kan Hill utstyres med et smart sensorsystem som sier fra når den bør tømmes. Dette er en løsning som er smart rent miljømessig, men som også sparer tid og ressurser.

Nå lanseres Hill med en eller to beholdere til kildesortering, og senere i 2023 kommer det i tillegg en versjon med tre beholdere.

Om Morten&Jonas

Den norske designduoen Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim startet et designstudio i Bergen etter å ha tatt mastergrad ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Morten&Jonas skaper banebrytende produkter, møbler og interiørarkitektur som kjennetegnes av nysgjerrighet, fantasi og humor. Morten&Jonas har vunnet flere utmerkelser for arbeidet sitt og hatt utstillinger over hele verden.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no