Meny
21.12.2022

Ny el-firehjuling ruller inn i det norske markedet

- Den vil være spesielt attraktiv for aktører innenfor bygg og anlegg

En helt ny generasjon elektriske terrengkjøretøy er klar for det norske markedet. Importør Erling Sande AS presenterer en innovativ UTV-serie fra Hisun med kapasitetssterke lithium-batterier. Til sammen fire nye elektriske modeller kommer til Norge neste år og først ut er 4-seteren HS15 som allerede er på plass i Norge. Produktsjef Thommas Fylling opplever stor interesse fra bygg- og anleggsbransjen på elektriske alternativer innen terrengkjøretøy-segmentet. 

Hisun HS15 UTV Electric Lithium er navnet på den helt nye firehjulingen som presenteres på tampen av året. 2023-modellen har rekkevidde på opp mot 100 kilometer, plass til fire personer, stor tippbar lastekasse og en råsterk motor som yter hele 168 newtonmeter.

- Hisun HS15 vil bli en attraktiv modell for flere aktører innen bygg og anlegg. Dette markedet er i stor endring, og behovet for elektriske alternativer har økt voldsomt bare det siste året, sier Thommas Fylling, produktsjef ATV/UTV hos den norske Hisun-importøren Erling Sande AS.

Elektriske Sector E1 er mest solgte UTV i 2022

Hisun har mange år bak seg som produsent av elektriske terrengkjøretøy. Elektriske Sector E1 er blant Norges mest populære UTVer og gjennom flere år den mest solgte elektriske. I 2022 er Sector E1 Norges mest solgte UTV – noe som regnes som en milepæl for denne bransjen som har vært dominert av bensindrevne motorer. 

Nå kommer altså en helt ny generasjon elektrisk UTV. Og ifølge Thommas Fylling møter disse elektriske kjøretøyene et marked som tar teknologien imot med åpne armer. 

HS15 er en av fem elektriske Hisun-modeller for neste år. Fire av disse har lithium-batterier og nye rekkeviddestandarder for dette kjøretøysegmentet. Den femte har tradisjonelle blybatterier.

- Frem til nå har vi bare kunnet tilby elektrisk UTV med tradisjonelt blybatteri. Disse har vært populære, men vi har ekstra store forventninger til de nye modellene med lithium-batterier. Disse tilbyr betydelig bedre rekkevidde, kraft og kapasitet, sier Thommas Fylling. 

100 kilometer kapasitet

Hisun HS15 UTV Electric Lithium har som navnet tilsier moderne lithium-batteri med svært god kapasitet. Og det er ingen «smågutt» vi snakker om. Hisun HS15 UTV Electric Lithium har romslig sitteplass for fire personer. I tillegg har den stor tippbar lastekasse bak og en total lastekapasitet på inntil 375 kilo på planet. Den vil også få godkjent tilhengerkapasitet på 350 kilo på vei og 515 kg på lukket område. 

Hisun HS15 UTV Electric Lithium er allerede på plass hos importør Erling Sande AS i Drammen. Fylling har selv kjørt flere mil med 4-seteren.

- Flere av modellene er allerede solgt. Vi arbeider nå intenst med å skaffe flere eksemplarer til Norge. Det er ekstremt stor etterspørsel for slike elektriske terrengkjøretøy hos våre forhandlere, sier produktsjef Thommas Fylling. 

Noe av bakgrunnen for den store interessen for Hisun HS15 UTV Electric Lithium er at flere offentlige aktører nå har krav på seg til elektrifisering av maskinparken. Utvalget er foreløpig lite, og Hisun er en av få tilbydere av denne typen elektriske produkter.

- Det er helt klart at Hisun HS15 UTV Electric Lithium vil være viktig for mange aktører i ulike bransjer. Både økonomi og miljø betyr mye for stadig flere aktører, sier Fylling. 

Han peker også på det sterkt reduserte behovet for vedlikehold på en slik elektrisk terreng-UTV, sammenliknet med konvensjonelle modeller som krever mye mer oppfølging. 

Hisun HS15 UTV Electric Lithium har enorme krefter – mye mer enn hva som har vært tilfelle på tidligere firehjulinger. Den har et bruksområde på mellom minus 25 og pluss 45 grader. EPS (Electronic Power steering), tilhengerfeste og vinsj er standard. Det samme er en «boost-modus» i motoren. Med et trykk på bryteren leverer batteriet ekstra krefter til alle fire hjulene, slik at du kommer deg gjennom eller over de største hindrene. 

Hisun-forhandlerne vil også kunne tilby disse UTVene med lukket førerkabin som tilvalg. Denne pakken har varmeapparat og holder fører og passasjerer både tørr og varm. 

Høydepunkter Hisun HS15 UTV Electric Lithium:        

 • Hisun HS15 UTV Electric Lithium har kraftig motor som håndterer tøft terreng og trekke tung last.        
 • Hisun HS15D UTV drives av et moderne lithium-batteri med banebrytende kapasitet.        
 • Batteriet gir en rekkevidde på inntil 100 kilometer (under optimale forhold).        
 • Hisun HS15D har sitteplass for fire personer.        
 • I tillegg har den stor lastekasse bak og en total lastekapasitet på inntil 375 kilo på planet.        
 • Den har en godkjent tilhengerkapasitet på 350 kilo på vei og 515 kg på lukket område.        
 • Hisun HS15D UTV Electric Lithium er gunstig både økonomisk og for miljøet.        
 • Elektrisk terreng-UTV trenger minimalt vedlikehold sammenlignet med konvensjonelle modeller som krever mye mer oppfølging.        
 • Hisun HS15D er egnet til bruk fra -25 til +45 grader.        
 • EPS (Electronic Power steering) er standard.        
 • Egen Overload-funksjon som tilfører hjulene ekstra krefter i nødstilfeller.        
 • Innebygget lader som kan brukes på vanlig strømuttak.        
 • Fullt justerbare støtdempere.        
 • Tilhengerfeste og en frontmontert 3500 lbs vinsj er standard.     
 • 3 års garanti også for proffbrukere.        
 • Kan leveres med dører og helt tett førerhus, med varmeapparat. 
 • Egen ECO-modus for å utnytte batterikapasiteten maksimalt. 

Tekniske spesifikasjoner Hisun HS15 UTV Electric Lithium:

Batteri: 15 kwh

Dreiemoment: 168 Nm

Ladetid: 6 timer til 90 %

Kjøremoduser: 4WD/2WD, med mekanisk gir L/H

Dimensjoner: 3790 x 1580 x 2000 mm (lengde/bredde/høyde)

Hjul: AT 26x9-14/26x11-14

Akselavstand: 2780 mm

Bakkeklaring: 310 mm

Registreres som Traktor (T1B) i Norge (Kan kjøres med bilsertifikat og traktorsertifikat)

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no