Meny
12.12.2022

NTBs utviklerteam for automatisert journalistikk er på plass

– Dette er stjernesigneringer som vil styrke NTBs rolle som en ledende leverandør av automatisert innhold, sier produktsjef Per Christian Evensen Helme.

Teamet som jobber med automatisert journalistikk i NTB teller nå fem fast ansatte og tre innleide konsulenter fra Miles. Fra venstre: Rasmus Gorset Berg, Lasse Lervik, Ask Juhl Markestad (Miles), Håvard Engum (Miles), André Voigt, Ulrik Antoniussen Halmøy, Rune Forberg (Miles) og Per Christian Evensen Helme. Foto: Thomas Brun / NTB

NTB satser tungt på å utvikle nye redaksjonelle produkter og tjenester basert på automatisert innhold og kunstig intelligens. Nyhetsbyrået leverer allerede en næringsrobot, boligrobot og fotballrobot til en lang rekke mediekunder. Nå jobbes det med å utvikle en ny maskinlæringsmodell som vil gi robotartiklene mer variert språk og føre til en bedre leseropplevelse. 

André Voigt (34) og Ulrik Antoniussen Halmøy (26) er siste tilskudd til avdelingen. Voigt er maskinlæringsekspert og kommer fra en postdokstilling hos NTNU. Han skal jobbe med å utvikle kunstig intelligens som gjør NTBs tekstroboter bedre til å skrive artikler. 

– Jeg synes bruken av AI på språk er en av de mest spennende nyvinningene som er kommet de siste årene. Samtidig har nyhetsbransjen generelt og NTB spesielt et særskilt behov for at den publiserte teksten er riktig, og det klarer ikke dagens teknologi å tilfredsstille. Å få jobbe med disse problemstillingene hos NTB er en perfekt mulighet til å komme med et eget og forhåpentligvis innflytelsesrikt bidrag til AI-feltet, sier Voigt. 

Ulrik Antoniussen Halmøy er ansatt som fullstackutvikler. Han kommer fra Nav It og ser frem til å være med og bygge medieteknologi som blir brukt av mange mennesker.

– Det blir veldig kult å jobbe med automatisert journalistikk hos en så sentral medieaktør som NTB. Automatisert journalistikk byr på mange interessante etiske og teknologiske problemstillinger som det blir spennende å prøve å finne gode løsninger på, og jeg gleder meg til å lære mye i prosessen, sier Halmøy.

– Dette er viktige signeringer som vil styrke NTBs utviklingskraft og bygge kunstig intelligens inn i NTBs artikkelroboter, sier produktsjef for automatisert journalistikk i NTB Per Christian Evensen Helme. 

– Saken vil fremstå som mer håndskrevet rett og slett, forteller Helme. Målet er at det skal bli enklere å lage nye saker raskere enn tidligere. Dette er løsninger som vil være en god støtte i norske mediers nyhetshverdag. 


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no