Meny
20.01.2023

Mars Inc. og Broad Institute oppretter åpen database over hund og katt genomer for å fremme forebyggende kjæledyrpleie

– Mars Inc. samarbeider med Broad Institute of MIT og Harvard, en verdensleder innen genetisk og molekylær analyse av sykdommer, for å lage en av de største genomdatabasene for katter og hunder med åpen tilgang i verden.

Genomer fra 10 000 hunder og 10 000 katter som er registrert i ™-initiativet vil bli sekvensert i løpet av de neste 10 år. Innsikt fra databasen med åpen tilgang kan bidra til å fremme individualisert kjæledyrhelsetjeneste for fremtidige generasjoner av hunder og katter.

Den fullstendige genomsekvensen og variantdataene til de 20 000 kjæledyrene vil bli gjort offentlig tilgjengelig via Nasjonalt senter for Bioteknologiinformasjon (NCBI) Sequence Read Archive, som muliggjør vitenskapelig undersøkelse på tvers av en rekke områder, for eksempel dyptgående hunde- og katteraser, nye genetiske mutasjoner spesifikke for visse hunde- og katteraser og hvordan de kobles til sykdommer, samt kjæledyrs aldringsprosess.

Mars Petcare forventer å frigjøre de første genomsekvensene så snart de blir tilgjengelige gjennom 2023, med ytterligere behandlet data som følger etter hvert som kjæledyr blir registrert i biobankstudien. Mars Petcare-forskere vil analysere data og publisere initialer resultater for det vitenskapelige samfunnet gjennom 2023 og utover.

Katrine Grytter, Corporate Affairs Director, Mars North Europe, og Better Cities for Pets programansvarlig i Norden sier:

«Den nye åpne databasen er et viktig bidrag til den pågående vitenskapelige innsatsen innen kjæledyrhelsetjenesten, og vi er spesielt glade for at den vil være tilgjengelig for alle veterinærer og forskere over hele verden. Mars har en langvarig forpliktelse til å investere i vitenskap, teknologi og innovasjon, og biobanken og databasen er to gode eksempler på hvordan vi kan transformere og forbedre kjæledyrpleie for fremtidige generasjoner av hunder og katter." 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no