Meny
24.04.2023

Hvordan vil AI forme fremtiden for emballasje?

Spørsmålet i overskriften er stilt av Matt Reynolds, sjefredaktør i amerikanske Packaging World i en interessant kommentar fra begynnelsen av året.

Bildet av Matt Reynolds ble laget via Lensa AI-appen, som fikk analysere et titalls bilder der han er inkludert. Det kunne vært et fotografi.

En av de viktigste virkningene av AI (AI = artificial intelligence, kunstig intelligens) på emballasjeindustrien er evnen til å optimalisere og effektivisere emballasjeprosessen. AI-algoritmer kan analysere store mengder data for å finne de mest effektive og kostnadseffektive pakkeløsningene. Dette kan resultere i raskere og mer nøyaktig pakking, redusert avfall og økt effektivitet. I tillegg kan AI hjelpe bedrifter med raskt å identifisere og løse eventuelle problemer som oppstår under pakkeprosessen, for eksempel manglende eller feil etiketter, redusere risikoen for tilbakekalling av produkter og sikre at forbrukerne får riktig produkt.

Optimalisering

I tillegg til å optimalisere emballasjeprosessen, kan AI også hjelpe varemerker og CPG-er (CPG = consumer packaged goods, konsumentpakkede varer) med å ta mer informerte beslutninger om emballasjematerialet deres. AI-algoritmer kan analysere miljøpåvirkningsdata, som klimagassutslipp, vannbruk og avfall generert av forskjellige emballasjematerialer, slik at bedrifter kan ta opplyste valg om hvilke materialer som er mest bærekraftige og miljøvennlige.

I tillegg kan AI også brukes til å forbedre design og merking av emballasje. For eksempel kan AI-algoritmer analysere forbrukernes preferanser og kjøpsvaner for å bestemme de mest effektive og tiltalende emballasjedesignene. AI kan også brukes til å generere produktetiketter, for å sikre at de er nøyaktige, lesbare og oppfyller regulatoriske krav.

Evne til å tilpasse emballasje

En annen betydelig innvirkning av AI på emballasjeindustrien er muligheten til å tilpasse emballasje. AI-algoritmer kan analysere forbrukerdata for å lage tilpassede emballasje- og merkeløsninger, og hjelpe varemerker og CPG-er å skille seg ut i et tøft marked. Tilpasset emballasje kan også hjelpe bedrifter med å bygge sterkere relasjoner med kundene sine, samt øke varemerkebevissthet og lojalitet.

Til slutt kan AI også spille en kritisk rolle i å forbedre forsyningskjeden transparens og ansvarlighet. AI-algoritmer kan brukes til å overvåke og spore produkter gjennom hele forsyningskjeden, for å sikre at de håndteres og lagres riktig og at de når sin endelige destinasjon i tide og i god stand. Dette kan hjelpe bedrifter med å redusere avfall og forbedre effektiviteten i sine forsyningskjeder, samt sikre at forbrukerne får trygge produkter av høy kvalitet.

Avslutningsvis har AI potensialet til å transformere emballasjevirksomheten for varemerker og CPG-er, noe som gjør prosessen mer effektiv, bærekraftig og personlig. Etter hvert som AI-teknologier fortsetter å utvikle seg, er det sannsynlig at deres innvirkning på emballasjevirksomheten vil bli enda mer uttalt, og hjelpe bedrifter å forbli konkurransedyktige i et raskt skiftende marked. Merker og CPG-er som omfavner AI og inkorporerer det i emballasjevirksomheten deres, vil være godt posisjonert for å lykkes i fremtiden.

Gikk fort

Matt Reynolds kommentar: Teksten ovenfor er skrevet av AI. Ved å bruke ChatGPT, teknologiselskapet OpenAIs nyeste AI-applikasjon, genererte jeg denne teksten gratis på omtrent nitti sekunder. Den eneste oppføringen var følgende oppfordring: Skriv en meningskolonne, på 500 ord eller mindre, som forklarer hvordan kunstig intelligens kan påvirke emballasjevirksomheten til merkevarer og CPG-er.

Hvordan gjorde AI det? Det er litt formelt og for avhengig av ordet «forresten», med all sjarmen til en stil fra videregående. Men det er godt begrunnet – jeg har ingenting å si på konklusjonene. Den viser en viss sidetenkning, men begrenser seg ikke til ett undertema.

Men enda viktigere, det kan lett tas for en tekst av et levende, pustende menneske med tilgang til Google og Wikipedia. Betyr det at ChatGPT består Turing-testen, en vurdering som først ble foreslått av gudfaren til informatikk Alan Turing, for å teste en maskins evne til å vise intelligent atferd som er ekvivalent med eller ikke kan skilles fra et menneskes?

Med andre ord, hadde vi publisert teksten uten å fortelle deg at denne spalten var AI-skrevet, ville du ha visst det? Kunne du ha sett maskinen?

Daggryet til AI-alderen er over oss, og det vil utløse mange filosofiske og etiske spørsmål. Dette er bare toppen av isfjellet, og spørsmål som disse vil få meg til å tenke mye. Dermed, med fremveksten av AI, er det på tide for personell i emballasjeindustrien å ta tak i det også.

Tekst: Bo Wallteg

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no