Meny
16.03.2023

ContiConnect 2.0 Advanced: Kan også overvåke mønsterdybde og slitasje

Det digitale dekktrykkovervåkningssystemet ContiConnect 2.0 blir stadig bedre, og er nå oppgradert slik at systemet også kan overvåke mønsterdybde og dekkslitasje.


Standardversjonen av ContiConnect muliggjør allerede omfattende dekkovervåking som lufttrykk, og med den avanserte pakken ContiConnect 2.0 Advanced kan hvert dekk nå spores individuelt, enten det er på kjøretøyet eller på lageret.

Hvert dekk har en digital tvilling i systemet med komplett varenummer, noe som betyr at kunden alltid vet hvilket dekk som er montert på hvilket kjøretøy og hvor på kjøretøyet. Og systemet vil registrere og overvåke lufttrykk og temperatur, og nå også mønsterdybde og dekktilstand. Den nyutviklede sensoren gir i tillegg informasjon om tilbakelagt distanse, slik at flåtene kan holde et øye med hvor langt dekkene har gått til alle tider. Ladenivået til sensorbatteriet er også angitt i systemet. I tillegg til de nøyaktige dataavlesningene, mottar ContiConnect 2.0 Advanced-brukere også varsler og anbefalinger for dekktrykk, temperatur og mønsterdybde samt når kjøretøyets serviceintervaller forfaller.

-Dette baner vei for en enda mer effektiv, enkel, bærekraftig og fremtidsrettet form for flåtestyring, sier Erik Lillefoss, produktsjef lastebil hos Continental Dekk Norge.

Data rett til kundens smarttelefon

Den nyutviklede On-Site App bringer ContiConnect 2.0 rett til brukerens smarttelefon. Dette er takket være den nye generasjonen sensorer, hvis Bluetooth-funksjon muliggjør direkte dataoverføring fra sensoren til appen. Oppgaven med å inspisere dekk for å registrere mønsterdybde og dekktilstand kan derfor utføres direkte på kjøretøyet, noe som gjør dekkadministrasjonen enda enklere og mer praktisk.

Med appen On-Site, den nye nettportalen og Driver App, har Continental utviklet en løsning som passer til ethvert formål og hver bruker. Det betyr reduserte kostnader og tidsbesparelser, ved at for eksempel vedlikehold og verkstedavtaler kan være planlagt på forhånd.

Spare kostnader

Bedre dekkvedlikehold sparer også drivstoff og bidrar til å holde kostnader og CO2 -utslipp nede. Dekkets tilstand har også en betydelig innvirkning på drivstofforbruket, samt vedlikeholds- og reparasjonskostnader.

Optimalt dekkvalg, datadrevet servicestyring og nøyaktig sjekk av dekk til riktig tidspunkt kan redusere disse utgiftene betydelig. En 24/7 havaritjeneste og optimalisering av kundens bestillings-, administrative og faktureringsprosesser er også en del av tjenesten.

ContiConnect 2.0 ble avduket i begynnelsen av 2022. Det bygger på eksisterende funksjoner og setter rammeverket på plass for fremtidig plattformutvikling som skal integreres. Kundedata analyseres kontinuerlig i skyen, med «big data» og kunstig intelligens som hjelper til med å levere presise prognoser og fortsette arbeidet mot prediktivt, snarere enn reaktivt vedlikehold. Brukere drar nytte av en ny, multifunksjonell app som gir enda større operasjonell fleksibilitet for flåtesjefer.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no