Tips redaksjonen
05.01.2009

Inge Huse er Norges beste vekstskaper

Inge Huse fra I. P. Huse AS på Harøy i Møre og Romsdal ble 3. Desember utnevnt til nasjonal vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2008.
Begrunnelsen er Huses internasjonale suksess med nyskapende og teknisk avanserte produkter.

Vinneren er verdensledende på konstruksjon og produksjon av vinsjer for store havdyp.

På kveldens arrangement ble det også kåret nasjonale vinnere i kategoriene industri, tjenester og handel.

– Dette er en stor ære både for meg og bedriften, og det er stort for hele offshore-næringa i Møre og Romsdal, sa Inge Huse, da han ble kåret til regionsvinner i Midt-Norge i oktober.

Huse mottok den prestisjetunge utmerkelsen av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, adm. dir. i Ernst & Young, Erik Mamelund, og styreleder i Ernst & Young, Erik Gudbrandsen, under festforestillingen Skaperkraft 08 i Oslo Konserthus 3. desember. 

Om lag 1400 gjester fra næringsliv, forvaltning, kulturliv og det politiske miljø var til stede på showet.

Revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young står bak kåringen i Norge – i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen, Norwegian og Handelshøyskolen BI.

Inge Huse blir med dette Norges representant på verdenskåringen i Monaco våren 2009, der 50 nasjoner deltar.

Han er den syvende nasjonale vinneren siden starten i Norge i 2002.
Dette var juryens begrunnelse for utnevnelsen av Huse:

"Vekstskaperen har utviklet en bedrift med nyskapende og teknisk avanserte produkter.

Selskapets produkter er en av grunnene til at norsk offshoreindustri har en dominerende posisjon internasjonalt i dag.

Vekstskaperen har etter juryens oppfatning vært dyktig til å forstå den voksende offshorebransjens behov og har vært en viktig samarbeidspartner både i Norge og utlandet for norsk leverandørindustri.

Vinneren har videre vist at det går an å få til internasjonal suksess med all produksjon på en øy i Møre og Romsdal.

Juryen mener at Inge Huse med sin motiverende lederstil og sitt engasjement for bedriften, de ansatte og lokalsamfunnet er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2008."

"The winch builder"
I.P. Huse og Inge Huse er kjent over hele verden som "the winch builder".

Ingen eller få andre har klart å produsere store vinsjer for dypvannsoperasjoner til samme pris og kvalitet.
Virksomheten har derfor 80 prosent av verdensmarkedet for store ankerhåndteringsvinsjer. I.P. Huses vinsjeanlegg har en trekk-kraft på over 600 tonn.

Bedriften har innenfor sitt felt bidratt til at oljeutvinning kan skje på stadig større dyp.
Inge Huse har ledet I.P. Huse siden 1965.

Selskapet ble etablert av vekstskaperens bestefar, Ingebrikt P. Huse i 1927. I
nge Huse har detaljert innsikt i, og en omfattende kunnskap om, den globale utvikling – i særdeleshet innenfor offshore og maritim virksomhet.

Denne kunnskapen danner basis for langsiktige og strategiske avgjørelser.
På markeds- og salgssiden samarbeider Huse nært med Rolls-Royce Marine Systems.

I tillegg til hovedprisen ble det også kåret tre kategorivinnere.
Inge Huse vant kategorien industri, og fikk tidligere på kvelden overrakt denne prisen av Arne Hjeltnes, konsernsjef i Creuna.

Remi Goulignac – Norges beste vekstskaper innenfor handel
Remi Goulignac, adm. dir. i United Bakeries AS, Bærum, gikk til topp i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2008 kategori handel.

Remi Goulignac stiftet NOFRA AS i 1993 og startet import av franske matvarer. Da var vekstskaperen, som er halvt fransk, 23 år.

Fra 1997 spesialiserte han seg på bakervarer og endret navn til United Bakeries. Selskapet har inngått viktige avtaler med flere butikkjeder, og store deler av omsetningen kommer gjennom salg til disse kjedene.

United Bakeries åpnet nylig sitt sjette bakeri, alle lokalisert i Oslo. Varene hentes fra 60 leverandører i Frankrike, Italia og USA.

Goulignac har helt siden starten vært bevisst på at han må være innovativ for å "drive" dette markedet, og han introduserer flere nye varer hver måned.

Prisen ble overrakt av Kjersti Løken Stavrum, redaktør i A-magasinet og Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian. I begrunnelsen for kategori handel, sa juryen:

"Vekstskaperen har gjennom sitt store engasjement båret frem virksomheten til å bli en viktig aktør i sin bransje.

Veksten er kommet gjennom bevisst satsning på kontinuerlig introduksjon av nye produkter. Kombinert med oppkjøp og alliansebygging og bruk av internasjonalt anerkjente underleverandører har selskapets produkter fått et kvalitetstempel som har gitt høye markedsandeler for sine produkter i premium-segmentet av norsk dagligvarehandel.

Juryen mener at Remi Goulignac med sitt engasjement for bedriften, produktene og de ansatte er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2008, kategori handel."

Trygve Seglem – Norges beste vekstskaper innenfor tjenester
Trygve Seglem, adm. dir. i Knutsen OAS Shipping, Haugesund, vant Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2008 kategori tjenester.

Knutsen OAS Shipping ble stiftet på slutten av 1800-tallet og ble drevet som familieselskap inntil Trygve Seglem og Jens Ulltveit-Moe overtok i 1984.
Selskapet har i dag 40 skip, mens 10 er under bygging.  

Trygve Seglem har vært med på å bygge selskapet siden starten i 1984, er vel respektert i bransjen og har vært president i Rederiforbundet. Han er svært godt informert om hva som skjer i bransjen og hvilke utfordringer som ligger i markedet.

Seglem har vist stor evne til å etablere gode, langsiktige relasjoner og allianser med viktige kunder i industrien.

Prisen ble overrakt av Merethe Smith, generalsekretær i Advokatforeningen og Eldar Mathisen, konsernsjef i SpareBank 1 Gruppen. Dette var juryens begrunnelse:

"Vekstskaperen har vært hovedmannen bak etableringen av en viktig aktør innenfor norsk shipping.

Vedkommende har bygd opp en flåte på til sammen 40 skip med ytterligere 10 skip i bestilling. Interesse og kunnskap om bransjen og markedet har muliggjort virksomhetens vekst og lønnsomhet over tid.

Vekstskaperen har satset mye på utvikling av egen teknologi og patenter for å øke effektiviteten og holde kostnadene nede.

Dette er oppnådd ved tett samarbeid med leverandører av skipsdesign og fremdriftssystemer.

Juryen mener at Trygve Seglem med sitt engasjement for bedriften, bransjen og de ansatte er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2008, kategori tjenester."

Festaften i samarbeid med Innovasjon Norge
Prisutdelingen i Oslo Konserthus ble arrangert i samarbeid med Innovasjon Norge som delte ut Reodor-prisen, Internasjonaliseringsprisen, Reiselivsprisen og Den nasjonale bygdeutviklingsprisen.

Juryen for 2008 består av følgende medlemmer:
- Bjørn Flatgård, selvstendig næringsdrivende (juryleder)

- Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge

- Trond Bjørnøy, partner i Norvestor Equity

- Elin Ørjasæter, forfatter og bedriftsrådgiver, kommentator i E24

- Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice

- Stig Remøy, adm. dir. i Olympic Ship og Entrepreneur Of The Year 2002

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1