Meny
12.11.2018

Transport i digitaliseringssporet

Det du ikke får vite om den digitale fremtiden for transport- og logistikkbransjen på årets Transport & Logistikk-konferanse, er neppe verdt å vite.

E-handel, digital byggeplasslogistikk og digitalisering av sjømatlogistikk er bare noen av områdene som vil se betydelige utfordringer fremover.
   – Alle aktørene innenfor disse områdene håndterer enorme volumer, og må være på rett plass til rett tid. Da er effektive, digitale verktøy nødvendig. Vi har med oss en rekke spennende innledere som har erfaring med de mulighetene som ligger i økt digitalisering i bransjen, forteller prosjektleder Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.
Du vil få høre om digitale lastbærere, temperaturovervåking av dagligvarer og hvordan byggeplassene i stadig større grad blir digitalisert. I hvilken retning e-handel og hjemlevering går, og om sjømatnæringens transportbehov som igjen krever digitale grensesnitt, effektiv datautveksling og dokumentdistribusjon.

NSAB 2015

Transport & Logistikk 2018 er stedet for faglig oppdatering for alle i næringen, men også for brukerne. En viktig programpost er oppdateringen på bestemmelsene til NSAB 2015 (Nordiske Speditørers Alminnelige Bestemmelser), grunnlaget for all godstransport i Norge. Advokat Runar Hansen fra Advokatfirmaet Bull & Co AS gjennomgår endringene i bestemmelsene, og en av seniorene innen    transportnæringen, Martin Aabak, administrerende direktør for Danske Speditører deler sine erfaringer etter to års bruk av NSAB 2015. Det er Ingebjørg Harto, direktør for NHO Brussels som leder denne sesjonen.

Klimamålene
Transport & Logistikk 2018 avslutter konferansen med en debatt om dette viktige, men vanskelige temaet: Transportsektoren må klare utslippskutt på 25–40 prosent innen 2030, har regjeringen fastslått i sin klimamelding. Hvordan skal bransjen klare det?
   Sektoren står for en tredjedel av innenlandsk klimautslipp. I regjeringens strategi fremgår det at innenlandske utslippsreduksjoner på 20-25 millioner tonn i perioden 2021–2030 kan skje ved å følge opp politiske beslutninger og målsetninger samt ved å utløse tiltak til en samfunnsøkonomisk kostnad til under 500 kroner per tonn CO2.
   Panelet som skal ta for seg bransjens klimamål og veien dit, finner du på www.norskindustri.no, der finner du også mer informasjon og påmelding.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no