Tips redaksjonen
05.03.2018

Sjøen for Absolutt Alle

Det er igjen straks duket for Sjøen for Alle. Rundt 200 utstillere vil vise årets nyheter i alle prisklasser – alt fra et par tusenlapper til flere millioner.

– For oss er dette årets "høydare", og som utstillere gleder vi oss stort, forteller Anette Fürst Johansen, som er medeier i to marinaer i hytteeldoradoet Østfold.
   Tospannet Anette og hennes BI-studerende datter Fredrikke Fürst Aas, tar messeforberedelsene på dypeste alvor.
–  For å være best mulig forberedt til Norges store båtmesse Sjøen for Alle på Lillestrøm i mars har vi nylig besøkt messer både i London og Gøteborg. For oss er det viktig å sjekke ut trender, fremhever Anette, men påpeker: Minst like viktig er det å snakke med andre marinaeiere og båtforhandlere i europeiske land, som i likhet med oss har lange kyststrekninger.

Ønsker "full pakke"
Kjøkøysund Marina AS ble etablert i sin nåværende form i 1990 med salg av Yamaha, verksted, service, vinterlagring, bryggeplasser og startet allerede i 1992 med salg av Yamarinbåter.
   Som medeier og daglig leder i Kjøkøysund Marina AS er Anette selvsagt en stor båtentusiast.
   – For oss har det vært et riktig valg å satse på Yamarin og Yamaha. Yamarin har vært produsert av et stort konsern, Konekesko, i Finland. Alle modellene de har utviklet, fra joller og skjærgårdsjeeper, til bowrider og daycruiser har fått statusen Best i Test, konstaterer hun stolt.
   Videre forteller Anette at landstedbåter fra 15 fot og små daycruisere opp til 27 fot, som Yamarin leverer, er mindre konjunkturfølsomme og gir forutsigbarhet. – Dette er det viktigste for både leverandører, kunder og ansatte.
   – Kunder i dag ønsker "full pakke". Og de vil vite at vi er der også til neste år. Det betyr at marinaen tar vare på båten fra den blir levert på vannet, til vinteropplag om høsten, til den blir hentet neste vår, forklarer den blide marinalederen.
Yamarin mener at det er først nå det klassiske og konservative båtmarkedet i deres målgruppe er modent for endringer i designen.
   – Yamarin vil snart slippe nyhetene, og det blir kjempespennende å se om mottakelsen fra våre kunder blir positiv, sier hun.

Mye mer enn båter
Sjøen for alle 2018 vil ha et variert og spennende innhold. Kanskje lar du deg friste av miljøvennlige båter som drives av elektriske motorer og solceller eller mer stillegående, elektriske vannscootere?
   Hva med å la deg inspirere av spennende foredragsholdere eller ta et båtførerkurs i løpet av helgen? Og hvis du vil kjøpe siste nytt innen teknologiske nyvinninger, båtinteriør og trenger tau, bolter og fendere, byr utstillerne selvsagt på det også.
I år satser messen i tillegg på maritim mote og tilbyr et historisk bredt utvalg av maritim bekledning. På motebrygga, som omkranses av sjøboder og innslag fra bryggemiljøer, presenteres de nye kolleksjonene til 10 forskjellige maritime motemerker.
   Besøk Kjøkøy Marina på Sjøen for Alle, Norges Varemesse, 14.–18. mars, www.sjoenforalle.no

Av Leslie Henriksen

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1