Rendyrker MS Lofoten i klassisk konsept
Ærverdige MS Lofoten (1964) skal rendyrkes som den klassiske kystreisen, med fokus på lokale matopplevelser, natur- og kulturopplevelser i maritime omgivelser.
Hurtigruten
lanserer sitt klassiske konsept med det siste klassiske hurtigruteskipet MS
Lofoten. Skipet er bygd i 1964 ved Aker mekaniske verksted og representerer en
æra i norsk skipsbygging. Til tross for modernisering er den tradisjonelle
stilen og særegne atmosfæren om bord bevart. Originale salonger og panoramadekk
innbyr til avslapning. Lugarene er enkelt innredet, men med en egen intim
maritim atmosfære.
Dette
skal Hurtigruten nå fremheve. Skipets klassiske karakter og maritime atmosfære
skal løftes fram og prege reisen mellom Bergen og Kirkenes.
Unike
opplevelser på nye ruter
MS
Lofoten ble vernet i 2001 og er etter hvert blitt legendarisk i Hurtigruten.
Skipet hadde på sin 50-årsdag tilbakelagt nær 3 millioner nautiske mil langs
norskekysten. Skipet har gjort 75 000 havneanløp og vist kyst-Norge fram til
1,25 millioner gjester. Og det skal hun fortsette med. Det jobbes nå med å gi
MS Lofotens klassiske konsept noen spesielle godbiter i seilingsruten. Flere
alternativer er nå under vurdering og vil være klare i god tid før konseptet
igangsettes i april 2015. Det som allerede er spikret, er at MS Lofoten vil
gjøre sine avstikkere fra den klassiske leden og gi unike opplevelser av norsk
kystnatur.
Hurtigruten har en omfattende
utfluktportefølje, med rundt 30 ulike utflukter på programmet om bord i MS
Lofoten. For MS Lofoten blir dette utvidet med ekstra aktiviteter på dekk for
gjestene. Det blir båtstopp med havfiske fra dekk, det blir krabbefiske med
trekking av teiner og egne utflukter med skipets lettbåter. Dagens fangst blir
tilberedt og servert til de lykkelige fiskerne ved neste måltid. På kvelden kan
fiskehistorier gjenfortelles ved bridgebordet med et tilhørende glass sherry i
den ærverdige salongen før middagen.
Det
norske kjøkken på sitt beste
Hurtigrutens
lokalmat har fått stor oppmerksomhet. Dette videreføres og utvikles ytterligere
på MS Lofoten. Hver dag vil det bli laget en nydelig fireretters middag basert
på menyene fra 1960, men med duggfriske sesongbaserte ingredienser fra lokale
leverandører langs kysten. Hurtigruten vil bevare den uformelle atmosfæren om
bord, og dette gjelder også under de litt mer kompakte forholdene på MS Lofoten.
Men ,am vil samtidig la gjestene få oppleve MS Lofotens tidligste dager, der
det var klare regler for etikette blant besetning og offiserer. Rettene vil
bokstavelig talt bli servert på sølvfat av servitører med hvite hansker og
uniformer fra den aktuelle tidsepoken. Reisen rundes av med "kapteinens
middag" og etterlater minner for livet.
– Det
moderne kjøkken og asiatiskinspirert mat kan nytes over hele verden, men nå er
tiden inne for å skru klokkene tilbake til fordums tid på MS Lofoten, før
sushi, pizza og Internett tok over og forandret hverdagen vår. Det gleder oss
stort at vi fra og med 2015 kan tilby gjestene våre et 11 dager langt
nostalgisk konsept med service av høyeste kvalitet, sier Thomas Westergaard, SVP Product
Development & Hotel Operations.
En
ærverdig dame
MS
Lofoten ble restaurert og ombygd i 2003. Skipets maritime klassiske tredekk,
opprinnelige salonger og tradisjonelle panoramadekk er autentiske, og den
sjarmerende intime atmosfæren er bevart. Dette minste og eldste hurtigruteskipet
har vært vernet siden 2001 og har en helt spesiell plass i hjertene til
hurtigrutegjester fra hele verden.
Prisen på strekningen Bergen–Kirkenes–Bergen
koster fra kroner 10 317 per person , alle måltider inkludert.
Kilde: cisionwire.no