Tips redaksjonen
23.07.2018

Kort oppsummert ...

Første halvår av 2018 er historie, og vi kan notere oss et innholdsrikt halvår. På godt og vondt.
   Året fikk en bråstart med metoo-kampanjen. En nødvendig kampanje som dog burde vært helt unødvendig. Den pågår fortsatt.
   Uten å gå inn i den politiske betente debatten får vel de fleste av oss lite attraktive bilder limt på netthinnen av tusenvis av gråtende barn som er blitt separert fra sine foreldre, under Donald Trumps administrasjon. Igjen tyr han til sine alternative fakta(!), om at det bare er demokratene som kan gjøre noe med det. Ikke det at det er de som har satt loven ut i live, men ved at de ikke støtter bevilgningene som skal til for å bygge den uendelig lange muren for å stenge meksikanerne ute. En ren utpressing med barn som gisler, altså. Sjarmerende! Fake news. Alternative facts. Ulike kreative ordelag blir brukt for ikke å bli tatt med buksene nede. Forresten: creative news, den har han vel ikke lansert ennå.
   I den svenske Riksdagen pågår en spennende og noe uvanlig valgkamp. Nesten samtlige tellende partier er like store. Inklusive Sverigedemokraterna. Med andre ord:  Ingen vinnere – ingen tapere. Alt er snudd opp-ned. De tradisjonelle partiene er "ut". Rebellene er "inn". Godt valg!
   Men heldigvis skjer det en hel del positivt også. For eksempel er arbeidsledigheten synkende. Oljeprisene er kommet opp på et akseptabelt nivå. Flere arbeidsplasser skapes.
   Dette ser riktig bra ut!
   Og flere tiltak er på vei:
   Det står å lese på NHOs hjemmesider at NAV og NHO skal samarbeide for å få flere som står utenfor arbeidslivet ut i jobb, ved å bruke NHO-konseptet Ringer i Vannet. Det som skiller dette fra andre tiltak, er at konseptet tar utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft og at oppfølgingen av kandidat og arbeidsgiver er tett både før, under og etter ansettelse.
   Videre kan vi lese at hvert år får 600 personer med redusert arbeidsevne jobb gjennom Ringer i Vannet. 8 av 10 som får prøve seg gjennom ordningen får fast jobb. Målgruppen er personer med nedsatt funksjonsevne eller "hull" i CV-en.
For min egen del er mitt aller første halvår som ansvarlig redaktør for Ny Teknikk over. For meg et meget trivelig halvår. Da gjenstår bare å ønske alle en riktig god sommer. Lad batteriene, og ikke nøl med å sende meg relevant stoff dere vil ha på trykk. Jeg tar gjerne også i mot forslag til redaksjonelle forbedringer!
God sommer! Igjen!

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1