Meny
20.05.2019

Klar med neste store hit til byggeplassen

Siste nytt fra SPIT er neste generasjon forankringsmasse til innfesting av gjengestenger og armeringsjern i betong.

Massen gir håndverkere økt fleksibilitet på byggeplassen, og bidrar til å redusere materialesvinn.
   Byggebransjen utvikler seg hele tiden. For å sikre at håndverkere kan fortsette med å utføre innfestingsoppgaver under alle typer forhold er neste generasjon av den kjemiske forankringsmassen kommet på markedet, og den heter SPIT VIPER XTREM.

Bedre arbeidsbetingelser

- Dette er en fremtidssikker løsning med større styrke, økt fleksibilitet og bedre utnyttelse av materialet. Den er utviklet for å sikre enda bedre arbeidsbetingelser til håndverkere, forklarer produktsjef Kjetil Ebbestad i ITW Construction Products, som står bak merket SPIT.
   SPIT VIPER XTREM kan brukes i temperaturer fra -10 grader C til +40 grader C. Forankringsmassen er godkjent til vannfylte hull, samt ettermontering av armeringsjern i diamantboret hull. Slik oppnår håndverkere større fleksibilitet på byggeplassen, både i forhold til været og byggemetoder.  
   Utover det er SPIT VIPER XTREM så sterk at den er godkjent til bruk i seismisk aktive områder. Den er også branngodkjent opp til 120 minutter ved montering av gjengestenger, og opp til 240 minutter ved montering av armeringsjern. Ebbestad forklarer:
   - SPIT VIPER XTREM er skapt til gjøre vanskelige innfestingsoppgaver enda enklere og mer effektive under ekstreme forhold. Det betyr mye for byggeprosjektets fremdrift at det ikke skal begrenses av regnvær for eksempel. En entreprenør kan med sikkerhet overlevere prosjektet med ro i magen om at innfestingen er av høy kvalitet, og kan motstå de mest voldsomme påkjenninger som bygget kan bli utsatt for.

Større fokus på bærekraft

Den nye forankringsmassen har også tatt høyde for bærekraft: SPIT VIPER XTREM leveres også i praktiske jobsite packs à 25 stk. Større patroner sikrer optimal utnyttelse av forankringsmassen og reduserer svinn. Patronene som fås i større størrelse betyr også mindre emballasjeforbruk, færre gjenbestillinger og bedre arbeidsflow uten avbrytelser. De som ikke har blitt brukt opp kan spares til neste byggeprosjekt fordi løsningen har en holdbarhet på 18 måneder.
   - Som utgangspunkt vil det redusere både produktsvinn og mengden av emballasje. Dermed oppnår byggherren en holdbar og bærekraftig løsning med et redusert miljømessig avtrykk, avslutter Ebbestad.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no