Meny
05.03.2018

Forventer opptur i 2018

– Flere nye etableringer på gang og mange prospekter på listen, gjør at vi ser enda flere industrietableringer komme i 2018, sier forretningsutvikler Gard Madsen i Herøya Industripark AS.

Pilene peker oppover i Grenlands og Norges ledende industripark.
– Vi ser en opptur komme i løpet av de neste 1-2 årene, fremhever Madsen. – Aktiviteten i 2017 var veldig høy. Vi opplever stor pågang og merker at industriaktører satser.
   – Effekten av oljekrise, men også effekten av en egen industrimelding og prosessindustriens veikart har gjort at næringslivet satser offensivt på ny industriutvikling, mener han.

Rivende utvikling
Flere nye industriprosjekter er under bygging på Herøya og andre er i rivende utvikling.
   – I 2018 starter REEtec opp verdens første testfabrikk for sjeldne jordartsmetaller, og Norsep kjører i gang et helt nytt prosessanlegg for rensing av flygeaske, forteller Madsen. NorMag og Nordic Blue Crude er i innspurten på å realisere henholdsvis verdens første industri med CO2-fri magnesiumproduksjon og produksjon av syntetisk diesel fra CO2, vann og elektrisitet.
– I tillegg er vi stolte over å ha fått tilbake solindustrien til Herøya. Det er et godt fundament å vokse videre på, understreker han.

Etterspurt
På spørsmål om hva de har gjort for å bli etterspurt, svarer Madsen at de har klart å øke kjennskapen til hva som finnes i Herøya Industripark og blitt mer synlige i markedet. – Og ikke minst er vi et samkjørt og kompetent lag som følger opp forespørsler og kunder på en god måte.
   – Vi sitter ikke og venter på henvendelser. Vi er aktive i bransjer som passer godt inn i industriparken hos oss. Samtidig deltar vi i flere samarbeid for å promotere muligheter for næringsliv i Grenland.
   Grenlands Arealguide på nett og felles markedsoffensiv, Powered by Grenland, er to initiativ Madsen tror vil bidra til enda større interesse for Grenland som næringsregion.

Verdiskaping
På spørsmål om hvordan de måler suksess svarer han at det er når virksomhetene som kommer til Herøya og Grenland får økt verdiskapning. – Tidligere ble suksess målt i antall arbeidsplasser, men vi måler bedriftenes omsetning og investering i parken. Industriproduksjon robotiseres, derfor er ikke antall arbeidsplasser noe godt mål lenger, forklarer Madsen.
   Han viser til solindustrien på Herøya som et eksempel på denne utviklingen. Fra 800 ansatte i RECs produksjon i 2006 er det kun rundt 80 ansatte som kjører Elkem Solars fabrikk på Herøya i dag.

Interessante jobber
– Målet er å få til et variert og framtidsrettet næringsliv og interessante jobber som gjør at enda flere folk kommer til Grenland, sier Madsen.
   Det målet kan fort bli oppfylt om det går som forretningsutvikleren forventer.
Med nye etableringer på Herøya og en arbeidsledighet på vei ned i Telemark vil presset på tilgjengelig arbeidskraft øke. Det er en ny situasjon i Grenland og Telemark.
   – Vi er verdensmestere på omstilling, bedyrer Madsen. Og nå omstiller vi for opptur. Det skal vi fortsette med, sier han optimistisk.
Se også www.heroya-industripark.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no