Tips redaksjonen
21.08.2018

Flying start for KUKA smartPAD-2

På Automatica-messen i München tidligere i sommer var KUKA på plass, blant annet for å presentere KUKA smartPAD-2. Produktet ble belønnet med IF Design Award 2018.

KUKA smartPAD-2 erstatter den tidligere versjonen av KUKA smartPAD som ble lansert i 2010.
   – Våre kunder vil få en helt annen opplevelse når de arbeider med sine roboter i KUKA smartPAD-2, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic AB. Versjon 2 av operatørpanelet har en robust utforming – blant annet en touchskjerm med herdet, ripesikkert glass – og det egner seg godt for tøffe industrielle miljøer.
   Den er optimert for både venstre- og høyrehendte og tilbyr ergonomisk og komfortabel håndtering. I tillegg har den fått ekstra muligheter med grep på undersiden og kan settes ned og brukes som skrivebordkonsoll. KUKA smartPAD-2 har også en ergonomisk skulderstropp som gjør at operatøren kan bær den uten å bli sliten. Ifølge Joacim Lorentsson var interessen stor når selskapet presenterte KUKA smartPAD-2 på Automatica-messen i München i juni.
   – Det var en fantastisk messe og vi fikk en masse oppmerksomhet, sier han. 
Med åtte jog keys kan KUKA smartPAD to styreroboter med opp til åtte akser. Den har hot plug-funksjonalitet og kan kobles til og fra roboten når som helst under drift. Det gjør panelet optimalt for operatører som må kunne håndtere flere forskjellige roboter. Andre fordeler er at den har smidigere og raskere maskinvare og betydelig høyere ytelser enn forgjengeren.
   – Vi er meget glade for at vi kan tilby KUKA smartPAD-2 til våre kunder, og den gjør robotene mye mer tilgjengelig og betydelig lettere å bruke, sier Joacim Lorentsson. 
   KUKA smartPAD-2 fikk litt av en flying start når den tidligere i år ble belønnet med iF Design Award.  Denne prisen har blitt utdelt årlig siden 1954 og går til de beste
løsningene innenfor produktdesign. Vinnerne velges ut av et panel som består av 63 designeksperter fra forskjellige land. I år deltok i alt 6500 aktører fra 54 forskjellige land.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1