Meny
04.10.2013

Åpner verdens første lysterapisenter for behandling av kroniske smerter

Med bakgrunn i at én av fem europeere lider av kroniske smerter, har lysleverandøren OSRAM designet en ny løsning for lysterapi, som tar sikte på å øke helse, velvære og generell livskvalitet hos pasienter som sliter med kroniske smerter.
Den nye løsningen er installert ved The Interdisciplinary Pain Therapy Centre i München og er det første smertesenteret i verden som inkluderer biologisk effektivt lys i sitt terapiprogram. Lysterapi kan brukes som støttende behandling for å lindre smerter og igangsette helbredelsesprosessen.

Forventede effekter
Ved å tilby pasienter en konsentrert dose lys av lignende komposisjon som dagslys forventes det nye konseptet å oppnå positive resultater for pasienter med pågående lidelser som leddgikt og muskelbetennelser. Forventede effekter inkluderer forbedret søvnkvalitet, økt årvåkenhet gjennom dagen og en helhetlig forbedret fysisk og psykisk helse.

– Vi er veldig glade for å samarbeide med en klinikk som er så nytenkende og håper at behandlingen vil utgjøre en forskjell for mennesker med pågående kroniske smertelidelser, sier Andreas Wojtysiak fra OSRAM. 

– Løsningen er designet for å være både kostnadseffektiv og tilpasningsdyktig for andre smertesentre, klinikker og legepraksiser, og vi forutser at den vil bli brukt av smertesentre over hele kloden, sier han.

LED og fluorescerende lys
OSRAM har skapt løsningen basert på LED og fluorescerende lys, med et intelligent DALI² kontrollsystem for å kunne skape forskjellige farger og mønstre med lyset.

En biologisk høyeffektiv lysintensitet på opptil 4000 lux er nå mulig å få i fysio- og gruppeterapirommene, så vel som i klinikkens resepsjon og venteområde. Dette lyset er åtte ganger sterkere enn lyset på vanlig på kontorer og er tilnærmet de lysforholdene som naturlig dagslys gir.

Ulike konsepter
– Vi har utviklet ulike konsepter tilpasset forskjellige romstørrelser og -ordninger, og i tillegg varierende lys til forskjellige tider på dagen, fortsetter Wojtysiak. The Pain Therapy Centre utforsker for tiden de vitenskapelige effektene som innovative belysningssystemer har på mennesker som sliter med smerte, og vi håper at denne nye løsningen vil bli en stor suksess, sier han.

Professor Thomas Tölle, direktør for The Interdisciplinary Pain Therapy Centre i München og president for The German Pain Society tilføyer: – Hvis konseptet fungerer på den måten vi ser for oss i smerteterapi, vil vi definitivt se den etablere seg som en standardbehandling for spesifikke terapeutiske avdelinger de neste årene. Lyset kan også brukes på steder der det kreves høy grad av konsentrasjon, for eksempel på skoler eller brannstasjoner.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no