Meny
17.03.2004

Rask og effektiv matlaging med gass

Stadig flere oppdager gasskomfyrens mange fordeler. Matlaging på gasskomfyr går raskt og krever mindre fett, og det gjør at maten beholder sin naturlige smak.
Nye gasskomfyrer er dessuten både enkle og sikre og har betydelig lengre levetid enn elektriske komfyrer. Etterspørselen etter gasskomfyrer øker stadig – både blant profesjonelle kokker og amatører på kjøkkenet.

   Og det er ikke så merkelig. Når man lager mat på gass, sparer man mye tid sammenlignet med matlaging på elkomfyr. En gasskomfyr får opp varmen på et blunk og reagerer momentant på en økning eller senking av temperaturen. Man kan på kort tid gå fra å brune steken på høy varme til ettersteking.

   Når matlagingen går raskere, beholder også maten lettere sin aroma. Kjøttet blir ikke like tørt i stekepannen, og det brenner heller ikke så lett fast. En annen stor fordel er at korte steketider krever mindre fett, noe som gjør matlaging på gasskomfyr sunnere og magrere. Mange setter også pris på gasskomfyrens åpne flamme.

   Vi merker en stadig større interesse for gasskomfyrer og -topper. Det finnes et par momenter som er veldig viktig å huske på når du kjøper et produkt som er beregnet på gass: For det første anbefaler vi at du kontakter en kvalifisert gassinstallatør.

For det andre at det produktet du kjøper, må kunne tilpasses til den typen gass du skal koble komfyren eller toppen til, enten det er naturgass eller gasser som butan eller propan, sier Anna Larsson, PR- og reklamesjef i Siemens Norden.

   Siemens lanserer nå en ny Range Cooker gasskomfyr som fungerer både med butangass og naturgass. Range Cooker er 90 cm bred, har fem gasskokesoner (en sterk, to normal, en spare- og en wok-brenner) og en 70 liters stekeovn.
« Tilbake

 CMS by Makeweb.no