Meny
03.11.2005

Vi krymper kjøkkenet

Salget av innebygde hvitevarer på kjøkkenet er mer enn fordoblet på fem år. Spesielt ovnen skal nå krympes og skjules.
Utseende og design er de viktigste årsakene til at så mange vil ha integrerte hvitevarer, sier produktsjef Terje Eriksen i Electrolux Home Products.
  
Så langt i år er veksten av innebygde hvitevarer på hele 23 prosent, sammenlignet med i fjor. Det viser tall Newswire har innhentet fra Norske Elektroleverandørerers Landsforening (NEL).
  
Produsenter som AEG har lansert serier med innbyggingsprodukter som også er kompakte og kan plasseres i små kjøkken.

Bymennesker har ofte mindre plass, men de stiller store krav til komfort og utstyr. Derfor er det viktig å pakke inn avansert teknologi i små produkter, sier Terje Eriksen.

Avansert, men enklere
Moderne innbyggingsovner har ofte funksjoner som varmluft og damp. Tilførselen av fukt bevarer smak og vekt på maten, og det er en sunn måte å tilberede mat på. Kombinasjon av varmluft og damp gir enda bedre bakverk.

Innbygde steketermometre gjør det også langt enklere å tilberede middager som stek, lammelår og fisk. Folk vil lage gode middager på en enklere måte, og det er også en grunn til at så mange velger slike tilleggsfunksjoner, sier Eriksen.
  
Med tidsklemme på hverdager vil også folk lage mat i en håndvending. Men det er ikke bare ovnen på kjøkkenet som er blitt mindre og mer avansert.

Også oppvaskmaskiner finnes nå i krympeformat og kan plasseres høyere opp, slik at man slipper å bøye seg for å sette inn eller ta ut oppvasken.

Induksjon og gass
Det er også skjedd mye med kjøkkenhettene. De skal passe til resten av kjøkkeninnredningen. Kjøkkenet skal smelte sammen i en helhet, sier Terje Eriksen i Electrolux.
  
Salgstallene for hele bransjen viser at den største veksten er for stekeovner som plasseres inne i skap. Nyere produkter som induksjonsovner fordoblet salget fra 2003 til 2004. Det er også en økning i salget av innebygde gasstopper i Norge.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no